Beleggingsfonds

beleggingsfondsEen beleggingsfonds is ideaal voor beleggers die zelf geen tijd hebben om zich in de aandelen te verdiepen. Dat doet een fondsbeheerder namelijk. Dat scheelt tijd en maakt een beleggingsfonds ook toegankelijk voor minder ervaren beleggers.

Hoe werkt een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds is een verzameling van verschillende aandelen en obligaties, maar geeft zelf ook aandelen uit. Door aandelen van het beleggingsfonds te kopen, koop je indirect de producten waaruit het beleggingsfonds bestaat. Een fondsbeheerder bepaalt welke aandelen gekocht en verkocht worden.

Voordelen van een beleggingsfonds

Beleggen in een fonds heeft veel voordelen. Je bespaart bijvoorbeeld tijd, omdat een fondsbeheerder voor jou uitzoekt welke aandelen aangekocht worden. Je profiteert dus van de expertise van een ervaren belegger. Daarnaast koop je met één aandeel van een beleggingsfonds een mix van verschillende producten. Dat is prettig, want daarmee spreid je het risico.

Laat een expert het werk doen

Fondsbeheerders bepalen meestal welke aandelen gekocht en verkocht worden. Zij hebben namelijk veel ervaring in beleggen. Maar omdat de fondsbeheerder betaald moeten worden, betaal je (meestal jaarlijks) een percentage aan kosten. En vergeet niet: ook een fondsbeheerder kan het wel eens mishebben. Niemand kan in de toekomst kijken.

Sommige beleggingsfondsen worden niet beheerd door fondsbeheerders, maar volgen de trend van een beurs. Zogenaamde indexfondsen kopen en verkopen aandelen volgens vastgestelde patronen.

Populaire beleggingsfondsen

Een populaire aanbieder van beleggingsfondsen is Binck. Deze Nederlandse broker biedt verschillende fondsen aan waar je zelf eenvoudig in kunt beleggen. Geen idee welk beleggingsfonds het beste bij je past? De Binck Fundcoach helpt je met het selecteren van een geschikt fonds. Vraag een gratis informatiepakket aan of open direct een rekening.