Google logo

Google (GOOG)

Google is beursgenoteerd aan de NASDAQ in New York. Het technologiebedrijf is vooral bekend geworden door de zoekmachine, maar doet tegenwoordig veel meer. Zo is het eigenaar van bijvoorbeeld videowebsite YouTube, internetaanbieder Fiber en mobiel besturingssysteem Android.

Het technologiebedrijf haalt vooral veel omzet uit advertentie-inkomsten en geeft een groot deel van haar inkomsten uit aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten.

In 2015 werd Google onderdeel van Alphabet. Veel bedrijfsactiviteiten (zoals de zelfrijdende auto en een farmaceutische tak) liepen volgens de oprichters te ver uiteen. Daarom zijn alle aandelen Google één-op-één vervangen door de aandelen Alphabet.

Actuele koers Alphabet

Beleggen in Alphabet

Alphabet is een financieel gezond bedrijf en heeft nauwelijks schulden. Bovendien investeert het veel geld in de ontwikkeling van nieuwe producten en neemt het regelmatig innovatieve bedrijven over. Mede daarom worden de aandelen van Alphabet door beleggers graag verhandeld. Deze aandelen koop of verkoop je bij een online broker.

Leo Aaldenberg
Laatste berichten van Leo Aaldenberg (alles zien)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *