Brokers vergelijken

Brokers vergelijken is absoluut de moeite waard. Online brokers verschillen namelijk erg van elkaar. Hieronder vind je een topdrie van onze favoriete brokers. Uiteraard voorzien van de belangrijkste voor- en nadelen. Zo kun je zelf bepalen welke broker het beste bij je past. Daarnaast leggen we in dit artikel uit hoe waar je op moet letten tijdens het vergelijken van brokers.

1. Plus500

Onze favoriete CFD-broker is Plus500. Het heeft een gebruiksvriendelijk platform, maar beschikt tegelijkertijd over geavanceerde functies en een groot aantal koersgrafieken.

  • Gebruiksgemak
  • Mogelijkheden platform
  • Aanbod beleggingsproducten
  • Klantenservice
4.5

Belangrijkste kenmerken

Plus500 heeft geen telefonische klantenservice. Via een live chat zijn medewerkers daarentegen 24/7 bereikbaar. Het platform is Nederlandstalig en erg eenvoudig te begrijpen. Tegelijkertijd beschikt het over uitgebreide tools, bijvoorbeeld om risico’s te beperken. Bovendien kun je handelen in Nederlandse aandelen. Beschikt over een goed werkende app, zodat je ook onderweg kunt beleggen.

Meer informatie Account openen

Risicowaarschuwing: 76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

2. Markets

Het beste handelsplatform vind je bij Markets. Aangezien dat erg uitgebreid is, kan het voor beginners wat overweldigend overkomen.

  • Gebruiksgemak
  • Mogelijkheden platform
  • Aanbod beleggingsproducten
  • Klantenservice
4.3

Belangrijkste kenmerken

Markets is waarschijnlijk vooral interessant voor de iets meer ervaren belegger. De mogelijkheden op het platform zijn uitgebreider, maar daardoor ook iets ingewikkelder. Het aanbod van beleggingsproducten is goed. Het is mogelijk om in een ruim aanbod van Nederlandse cfd-aandelen te handelen. De klantenservice is op werkdagen 24 uur per dag bereikbaar per chat, mail en telefoon.

Meer informatie Account openen

3. eToro

De vreemde eend in de bijt. eToro noemt zichzelf een ‘sociaal handelsplatform’ en laat je de acties van andere gebruikers kopieëren.

Meer informatie Account openen

Risicowaarschuwing: CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 62% en 77% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Waarom brokers vergelijken?

Zonder broker kun je niet beleggen. Je hebt namelijk een beleggingsrekening nodig om beleggingsproducten te verhandelen. Wil je gaan handelen op de beurs, dan zul je dus een broker moeten kiezen.

Neem de tijd voor het vinden van een broker die bij je past. Brokers verschillen namelijk op veel punten van elkaar. Denk aan de kosten, de interface van het handelsplatform en de kwaliteit van de klantenservice. Zelfs als al die zaken kloppen, kun je het gevoel hebben dat de broker niet bij je past.

Probeer daarom gerust meerdere brokers uit. Helemaal als je niet direct een goed gevoel hebt bij de door jou gekozen broker. Geef het bedrijf een kans, maar overweeg ook eens bij de concurrent te gaan beleggen. Dat kan heel verfrissend werken.

Het openen van een beleggingsrekening is bij de meeste brokers kosteloos. Je zit nooit ergens aan vast en kunt altijd je account opzeggen. Door meerdere brokers naast elkaar te gebruiken, ontwikkel je vanzelf een voorkeur voor een bepaald platform.

Onthoud dat je als belegger erg afhankelijk bent van je broker. Vooral actieve beleggers brengen veel tijd door op het handelsplatform. Het is dus belangrijk dat je tevreden bent met je broker en er op een prettige manier kunt beleggen.

Lees ook: ontdek zonder risico of jij een actieve belegger bent

brokers-vergelijken
Het kost even wat tijd, maar brokers vergelijken is altijd de moeite waard

Hoe maak je een goede vergelijking?

De meeste mensen beginnen hun vergelijking met de kosten die een broker rekent. Dat is logisch, want niemand wil teveel betalen. Toch sla je dan één cruciale stap over: past de broker bij jouw manier van beleggen?

De brokers op deze pagina zijn – met uitzondering van eToro – vooral gericht op zeer actieve beleggers. Ben jij een passieve belegger? Dan passen andere brokers waarschijnlijk beter bij jou. Vraag jezelf dus eerst af in welke producten je gaat handelen en hoeveel transacties je waarschijnlijk gaat verrichten.

Maak dus een lijstje van de brokers die jouw favoriete producten aanbieden. Sommige brokers zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in beleggingsfondsen, wat ideaal is voor passieve beleggers die weinig tijd in hun beleggingen willen steken.

Lees ook: welke kosten hanteert een broker?

Pas daarna is het verstandig om naar de kosten te kijken. Brokers hanteren verschillende kosten voor verschillende beleggingsproducten. Daarnaast kunnen er verborgen kosten in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld als je account lange tijd inactief is. Of als je met spoed een opdracht wilt uitvoeren.

Wat vaak vergeten wordt tijdens het vergelijken van brokers: de klantenservice. Sommige brokers zijn alleen per livechat of mail bereikbaar, terwijl andere brokers ook een telefonische helpdesk hebben. Houd er rekening mee dat service geld kost, dus de kosten bij een broker met telefonische klantenservice vaak hoger zijn.

Vergelijk brokers
Sommige brokers hebben bewust geen telefonisch klantenservice, om zo de kosten laag te kunnen houden

Over deze vergelijking

De brokers die we op deze pagina behandelen zijn in onze ogen betrouwbaar en vallen onder een financieel toezichthouder. Je bent daardoor bijvoorbeeld beschermd tegen een negatief saldo en kunt dus nooit een schuld opbouwen.

Deze vergelijking is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring. Dat betekent dat onze favoriet niet per se voor jou de beste keuze is. Iedereen heeft andere voorkeuren.

Wij ontvangen een vergoeding als je bij een van de brokers op deze pagina een account opent, geld stort en een bepaald aantal transacties uitvoert. Die vergoeding is voor alle brokers nagenoeg gelijk en heeft dus geen invloed op dit overzicht. Meer informatie over de vergelijking vind je hier.

Eerst oefenen?

Veel van de brokers op deze pagina bieden ook een oefen-account aan. Daarmee kun je echt beleggen, maar dan met een fictief vermogen. Een demo-rekening is gratis.