Brokers vergelijken

Brokers vergelijken is absoluut de moeite waard. Online brokers verschillen namelijk erg van elkaar. Hieronder vind je een topdrie van onze favoriete brokers. Uiteraard voorzien van alle voor- en nadelen. Zo kun je zelf bepalen welke broker het beste bij je past.

1. Plus500

Onze favoriete CFD-broker is Plus500. Het heeft een gebruiksvriendelijk platform dat vooral voor beginnende actieve beleggers gewaardeerd wordt.

 • Gebruiksgemak
 • Mogelijkheden platform
 • Aanbod beleggingsproducten
 • Klantenservice
4.5

Belangrijkste kenmerken

Plus500 heeft geen telefonische klantenservice. Via een live chat zijn medewerkers daarentegen 24/7 bereikbaar. Het platform is Nederlandstalig en erg eenvoudig te begrijpen. Tegelijkertijd beschikt het over uitgebreide tools, bijvoorbeeld om risico’s te beperken. Bovendien kun je handelen in Nederlandse aandelen. Beschikt over een goed werkende app, zodat je ook onderweg kunt beleggen.

Meer informatieAccount openen

2. Markets

Het beste handelsplatform vind je bij Markets. Aangezien dat erg uitgebreid is, kan het voor beginners wat overweldigend overkomen.

 • Gebruiksgemak
 • Mogelijkheden platform
 • Aanbod beleggingsproducten
 • Klantenservice
4.3

Belangrijkste kenmerken

Markets is waarschijnlijk vooral interessant voor de iets meer ervaren belegger. De mogelijkheden op het platform zijn uitgebreider, maar daardoor ook iets ingewikkelder. Het aanbod van beleggingsproducten is goed. Het is mogelijk om in een ruim aanbod van Nederlandse cfd-aandelen te handelen. De klantenservice is op werkdagen 24 uur per dag bereikbaar per chat, mail en telefoon.

Meer informatieAccount openen

3. eToro

De vreemde eend in de bijt. eToro noemt zichzelf een ‘sociaal handelsplatform’ en laat je de acties van andere gebruikers kopieëren.

 • Gebruiksgemak
 • Mogelijkheden platform
 • Aanbod beleggingsproducten
 • Klantenservice
3.5

Belangrijkste kenmerken

eToro biedt de mogelijkheid om andere beleggers te volgen en hun transacties te kopiëren. Dat maakt het vooral interessant voor mensen die zelf geen zin hebben om actief te beleggen. Helaas is het aanbod van beleggingsproducten zeer beperkt (het bevat bijvoorbeeld geen Nederlandse aandelen) en beschikt het platform niet over uitgebreide tools. De klantenservice is uitsluitend op werkdagen beschikbaar via email.

Meer informatieAccount openen

Waarom brokers vergelijken?

Zonder broker kun je niet beleggen. Wil je gaan handelen op de beurs, dan zul je er dus een moeten kiezen. Als belegger ben je voor een groot deel afhankelijk van je broker. Neem dus de tijd voor het vinden van een broker die bij je past.

Brokers verschillen namelijk op veel verschillende punten. Denk aan de kosten, de interface van het platform en de kwaliteit van de helpdesk. Maar zelfs als al die zaken kloppen, kun je het gevoel hebben dat de broker toch niet bij je past.

Probeer daarom gerust meerdere brokers uit. Helemaal als je niet direct een goed gevoel hebt bij de door jou gekozen broker. Geef het bedrijf een kans, maar overweeg ook eens bij de concurrent te gaan beleggen. Je zit nooit ergens aan vast, dus kunt altijd je account opzeggen.

Door meerdere brokers naast elkaar te gebruiken, ontwikkel je vanzelf een voorkeur voor een bepaald platform.

Lees ook: Ontdek zonder risico of jij een actieve belegger bent

Het kost even wat tijd, maar brokers vergelijken is altijd de moeite waard

Over onze vergelijking

De brokers die we op deze pagina behandelen zijn in onze ogen betrouwbaar en vallen onder een financieel toezichthouder. Je bent daardoor bijvoorbeeld beschermd tegen een negatief saldo en kunt dus nooit een schuld opbouwen.

Deze vergelijking is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring. Dat betekent dat onze favoriet niet per se voor jou de beste keuze is. Iedereen heeft andere voorkeuren. Meer informatie over de vergelijking vind je hier.