Beleggingssoorten

Soorten beleggingen

Beleggen kan in veel verschillende soorten producten. Van grondstoffen tot valuta en van aandelen tot vastgoed. Daarom is het verstandig om je eerst in één soort te verdiepen. Kies dus een product dat je aanspreekt en probeer dat goed te begrijpen.

Populairste soorten beleggingen

Een overzicht van de populairste soorten beleggingen vind je hieronder.

Aandelen

Het is waarschijnlijk de populairste manier van beleggen: handelen in aandelen. De waardepapieren worden uitgegeven door beursgenoteerde bedrijven. Wie een aandeel koopt, krijgt stemrecht in het bedrijf en profiteert van dividend en koerswinst. Lees meer over aandelen.

Bitcoins

Deze digitale munt heeft sinds de oprichting in 2010 veel doorgemaakt. Bitcoin is de bekendste cryptocurrencie en wordt vooral gebruikt om mee te speculeren. Het is dus een risicovolle belegging. Lees meer over Bitcoins.

CFD’s

Contract For Differences (afgekort: CFD’s) zijn contracten tussen jou en een broker. Deze contracten volgen de koers van een onderliggend product, zoals aandelen of grondstoffen. Een hefboom maakt het mogelijk om zelfs bij kleine koersschommelingen te speculeren. Het maakt CFD’s ook bijzonder risicovol. Lees meer over CFD’s.

ETF’s

Exchange Traded Funds (afgekort: ETF’s) zijn producten die de koers van een index volgen. Je kunt zo met één transactie een groot aantal aandelen of andere producten kopen. ETF’s zijn een goede manier op je beleggingen te spreiden en kennen relatief weinig risico. Lees meer over ETF’s.

Goud

Een van de meest verhandelde grondstoffen. Goud is vooral populair in economisch onzekere tijden. De handel in goud kan op verschillende manieren: door goud(bewijzen) te kopen of te beleggen in aandelen van goudbedrijven. Lees meer over goud.

Valuta

De valutahandel (ook wel forex genoemd) is volledig digitaal en vindt 24/7 plaats. Beleggers in valuta spelen in op de wisselkoers van twee verschillende munteenheden. Lees meer over valuta.

Vastgoed

Het kopen van een pand om vervolgens te profiteren van de huurinkomsten. Beleggen in vastgoed kan ook op andere manieren, zoals de handel in vastgoedfondsen of aandelen van vastgoedbedrijven. Lees meer over vastgoed.

Zilver

Deze grondstof volgt sterk de koers van goud, maar is aanzienlijk lager geprijsd. Zilver wordt gebruikt in verschillende producten, zoals elektronica en medische apparatuur. Lees meer over zilver.

Soorten beleggingen
Van alle soorten beleggingen is vastgoed misschien niet zo voor de hand liggend. Toch kan het vaak een interessant rendement bieden

Meer soorten beleggingen

Wij hebben de populairste soorten beleggingen besproken. Toch zijn er meer beleggingsproducten. Mis je de uitleg over een specifieke belegging? Of heb je een vraag over een beleggingsproduct? Laat dan hieronder een reactie achter.

Leo Aaldenberg
Laatste berichten van Leo Aaldenberg (alles zien)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *