aandelen-aegon-scaled.jpg

Aegon (AGN)

AEGON is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf biedt vooral verzekeringen en pensioenen aan in meer dan twintig landen. De verzekeraar is ontstaan na de fusie van twee Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Op deze pagina vind je de actuele koers van het aandeel AEGON (AGN).

Actuele koers AEGON

De bovenstaande koers is afkomstig van Plus500: een online CFD-broker.

Bedrijfsactiviteiten

AEGON is van oudsher een verzekeringsmaatschappij. In 2018 was het actief in meer dan 20 landen. Wereldwijd telde AEGON in dat jaar zo’n 28 miljoen klanten voor pensioenen, levensverzekeringen en vergelijkbare producten.

Daarnaast biedt AEGON betaal- en spaarrekeningen aan onder de naam Knab. Deze online bank – die geen fysieke filialen heeft – is opgericht in september 2012 en richt zich vooral op zzp’ers. De verzekeraar biedt daarnaast ook hypotheken, beleggingsrekeningen en -producten aan.

Aandelen AEGON kopen
AEGON biedt in veel landen ook autoverzekeringen aan

Geschiedenis

De naam AEGON werd in 1983 gekozen, na een fusie tussen AGO en Ennia. Deze Nederlandse verzekeringsmaatschappijen vormden samen de de op-een-na grootste verzekeraar van Nederland, met een omzet van ruim zeven miljard gulden.

Vanaf de jaren ’90 begon de verzekeraar steeds meer buitenlandse bedrijven over te nemen. Bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Door de kredietcrisis was de verzekeraar in 2008 genoodzaakt om 3 miljard euro van de Nederlandse Staat te lenen. Dat deed AEGON door waardepapieren zonder stemrecht uit te geven. In 2011 werd de schuld volledig afgelost. In totaal betaalde AEGON 4,1 miljard euro aan de Nederlandse overheid, waarvan 1,1 miljard euro aan rente.

De video hierboven vertelt de geschiedenis van AEGON in minder dan 3 minuten

In 2012 werd online bank Knab opgericht, die onderdeel is van AEGON. In 2016 verkocht het bedrijf de zakelijke schadeportefeuille aan Allianz Benelux.

Milieuorganisaties uitten in 2018 kritiek op AEGON vanwege de investeringen in oliemaatschappijen en pijpleidingen. Het bedrijf liet daarop weten te werken aan een nieuw investeringsbeleid met betrekking tot de gas- en oliesector.

Jaarverslagen

Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om hun jaarcijfers openbaar te maken. De jaarverslagen van AEGON kun je hier downloaden.

Jaarverslag
Het jaarverslag is voor beleggers een schat aan informatie

Beleggen in AEGON

Beleggen in AEGON kan door aandelen te kopen of verkopen. Het is namelijk een beursgenoteerd bedrijf. Aandelen koop je bij een online broker. Wij maakten een overzicht van onze favoriete brokers.

Het kopen van aandelen is niet zo ingewikkeld. De vraag is vooral wánneer koop je ze en hoe lang houd je ze vast? Het antwoord op die vraag hangt af van het soort belegger dat je bent en de strategie die je hanteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*