Beleggen weekend

Kun je beleggen in het weekend?

Beleggen in het weekend is niet gebruikelijk. De beurs is in het weekend namelijk gesloten. Toch is het tegenwoordig goed mogelijk om te beleggen in het weekend. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Koers staat stil

Elke beurs heeft zijn eigen openingstijden. Als de beurs sluit, is het niet meer mogelijk om beleggingsproducten actief te verhandelen. De koers staat op dat moment dus stil.

Toch is het mogelijk om na sluitingstijd aandelen of andere producten te kopen. De definitieve aankoop vindt dan pas plaats op het moment dat de beurs weer opent. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de verkoop van beleggingen.

Weekendbeleggen

Sommige beleggers vinden beleggen in het weekend prettig, omdat ze dan minder druk ervaren. De koersen staan namelijk stil, waardoor je rustig de afweging kunt maken in welke effecten je gaat handelen.

Weekendbeleggers zijn bijna altijd passieve beleggers: zij verrichten meestal weinig transacties en houden hun beleggingsproducten lang vast. Daardoor profiteren ze bijvoorbeeld – bij de handel in aandelen – van dividend en mikken ze op een stabiele waardestijging van hun beleggingen.

Beleggen in het weekend is minder geschikt voor korte termijn beleggers, aangezien die hun effecten zeer actief verhandelen. Zij spelen juist in op koersschommelingen en zouden dus met die druk om moeten kunnen gaan.

weekendbeleggen
Niet iedereen heeft zin om in het weekend te beleggen. Sommige mensen gaan op hun vrije dagen liever op pad

Altijd verhandelbaar

Dat de koersen in het weekend stil staan, geldt niet voor álle beleggingsproducten. De forex-handel is namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Beleggen in valuta kan dus letterlijk wanneer je maar wilt.

Datzelfde geldt voor de handel in cryptocurrencies, zoals de Bitcoin. Dat is niet zo gek, want dat zijn in feite natuurlijk ook valuta. Deze producten kun je dus ook als speculatieve belegger kopen en verkopen in het weekend. Houd er rekening mee dat de handel in cryptovaluta bijzonder risicovol is. Dat geldt overigens ook voor speculeren in het algemeen.

Is weekendbeleggen iets voor jou?

Benieuwd of weekendbeleggen iets voor jou is? Daar kom je vooral achter door het gewoon te proberen. Je hebt daarvoor een beleggingsrekening nodig bij een online broker.

Wij zijn bovendien benieuwd naar jouw ervaring! Laat hieronder dus vooral weten of jij op dit moment al in het weekend belegt en wat je ervaringen daarmee zijn.

Leo Aaldenberg
Laatste berichten van Leo Aaldenberg (alles zien)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *